Binnenverlichting.

Wat is binnenverlichting?

Om erachter te komen welke soort verlichting past bij wat u zoekt, is het van tevoren belangrijk dat u bedenkt wat u met een lamp wilt bereiken. Wilt u een bepaald object uitlichten of juist op een sfeervolle wijze tafelen?

In een ruimte is het vaak een samenspel van verschillende typen lampen. We maken onderscheid tussen basisverlichting, sfeerverlichting, functionele verlichting, gerichte verlichting en decoratieve verlichting.  

Welke verlichtingsvormen zijn er?

Basisverlichting

Dit is de algemene verlichting in huis die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht, ook als het buiten donker is. Basislicht gebruikt u om de weg in huis te vinden: de lampen die u als eerst aandoet als u een ruimte binnenloopt. Basisverlichting voorziet een ruimte van gelijkmatig licht waarbij u goed kunt zien wat u doet.

Sfeerverlichting

Zoals de naam al aangeeft, doet u deze lampen aan voor een gezellig sfeertje in huis. Sfeerverlichting is een aanvulling op de basisverlichting. Dit zijn lampen die u ’s avonds aandoet voor een intieme sfeer in huis. Wandlampen, vloerlampen en tafellampen dienen vaak perfect als sfeerverlichting. 

Ook voor de zomeravonden is een gezellig sfeervolle tuin of terras een enorme aanvulling en maakt u hier optimaal gebruik van.

Functionele verlichting

Dit zijn lampen die een specifieke functie hebben en vaak fel licht geven zodat u goed kunt zien waar u mee bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan een leeslamp of bureaulamp. Goede, felle verlichting is hierbij belangrijk.

U kunt bij ons terecht voor uw nieuwbouw-, renovatie- of aanbouwproject.

Gerichte verlichting

Deze lampen verlichten een specifieke plek of lichten een bepaald object uit. Denk aan een spotje dat een schilderij, beeld of meubel uit licht.

Decoratieve verlichting

Decoratief licht is puur ter versiering. Bij deze verlichting kunt u bijvoorbeeld denken aan kerstlampjes, lichtslingers en lichtsnoeren. Deze lampen bestaan vaak uit kleine lichtbronnetjes en stralen gekleurd of wit licht uit. Met deze verlichting kunt u absoluut niet fijn werken of goed zien wat u doet en is daarom puur bedoeld ter decoratie.

Ook niet geheel onbelangrijk de plaatsing van de wandcontactdozen, in de volksmond genoemd stopcontacten. Omdat u vaak niet weet wat de mogelijkheden zijn, is het aan te raden dit over te laten aan een professional.

Van lichtplan tot aanleg

Bij Sels en Glas Elektro verzorgen wij de verlichting voor elk gewenste ruimte. Van het ontwerp van het totale licht- en elektriciteitsplan, tot de aanleg hiervan. Wij geven hierbij advies op maat en bieden keuze uit een ruim assortiment aan producten. Ook voor al uw vragen over buitenverlichting kunt u bij ons terecht. 

Alles op maat en geheel naar eigen wens voor elk budget.

Heeft u vragen over Binnenverlichting of bent u geïnteresseerd in één van onze overige diensten?