Datanetwerken.

Datanetwerken, de basis van goede communicatie.

Internet, data en telefonie… Wat zouden wij zijn zonder deze voorzieningen? En wat gebeurt er binnen uw bedrijf of huishouden als het internet eruit ligt?

In elk pand is wel een databekabeling aanwezig. Of dit nu één pc is of een kantoor met 100 werkplekken. Afhankelijk van uw wensen en de hoeveelheid benodigde aansluitingen, bekijken we de mogelijkheden. Zo kunnen wij in een woning alle bekabeling naar de meterkast leggen met hierin een kleine datakast. Voor een bedrijfspand denkt u dan eerder aan een patchkast.

Door nauwgezet met u alle mogelijkheden van telecommunicatie te doorlopen, helpen wij u aan de juiste datanetwerken voor uw woonhuis of bedrijfspand.

Particulier

Ook thuis kunt u niet zonder een goed werkend datanetwerk. U heeft wellicht een werkplek op zolder, studerende kinderen die op hun eigen kamer moeten kunnen internetten of u heeft een camerabeveiligingssysteem dat werkt via uw tablet of mobiele telefoon.

Wij helpen u graag bij het organiseren, plannen en aanleggen van uw datanetwerk op maat.

Telefonie

Een datanetwerk is niet alleen voor computers. Ook uw telefonie loopt over deze bekabeling.

Voorbeeld:

Uw bedrijf heeft meerdere werknemers en iedereen een eigen werkplek, telefoon en telefoonnummer. Per PC of telefoon dient er één UTP kabel aangelegd te worden. Al deze kabels worden naar één centrale ruimte gelegd. Na het plaatsen van een patchkast zal hierin de bekabeling worden ingevoerd. In de kast wordt ook het internet en de telefonie aangesloten. Zo ontstaat er een nette en overzichtelijke installatie.

Door het “patchen” van de aansluitingen komt internet- of telefoonaansluiting op de juiste werkplek.

Indien een medewerker intern verhuist, verhuizen telefoon en computer net zo gemakkelijk mee naar de nieuwe werkplek.

Bestaand datanetwerk

In de meeste kantoorpanden is reeds een bestaand datanetwerk aanwezig.

Bent u jaren geleden begonnen met een klein netwerk en bent u het overzicht kwijt, gaat u verbouwen of ondervindt u verbindingsproblemen?

Sels en Glas Elektro denkt graag met u mee en geven graag een passend advies, want een bedrijf of woning zonder internet en telefonie kunnen we ons tegenwoordig niet meer voorstellen. Heeft u ook ander installatiewerk waar u een expert voor nodig heeft? Wij denken graag met u mee. 

Heeft u vragen over datanetwerken of bent u geïnteresseerd in één van onze overige diensten?