Zonnepanelen.

De voordelen van duurzame zonnepanelen

Niet meer afhankelijk zijn van grote energieleveranciers. Wie wil dit nu niet? Door uw eigen zonnepanelen op het dak is dit ook voor u mogelijk. Maar zonnepanelen bieden nog veel meer voordelen. Sels en Glas Elektro zet de voordelen voor uw situatie graag op een rijtje,  geeft advies op maat en installeert uw zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen?

Aan het gebruik van zonnepanelen zitten meer dan genoeg voordelen. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet:

  • U bent minder afhankelijk van energieleveranciers. U verzamelt uw eigen energie waarvoor niet betaald hoeft te worden.
  • U draagt mee aan een schoner milieu. De CO2 uitstoot wordt verlaagd en de energie is schoon.
  • Een lagere energierekening. De zonnepanelen zijn energiebesparend en u heeft de mogelijkheid uw energie te verkopen.
  • Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. De zonnepanelen worden geïnstalleerd en indien gewenst vervolgens elk jaar gecontroleerd.
  • Zonnepanelen gaan wel 25 jaar mee. U bent dus voor een lange tijd verzekerd van een duurzame energiebron.
  • De investering heeft u ongeveer binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend. Bij de bestaande regelingen van 2019 kan de terugverdientijd 5,5 jaar zijn, wel afhankelijk van de lokale omstandigheden.

Verbruik per jaar in kWh

<10.000
10.001 tot 50.000
>50.000

Terugverdientijd op investering

5 – 8 jaar
9 – 12 jaar
14 – 17 jaar

Zonnepanelen voor zakelijk gebruik en de voordelen hiervan.

De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. Daardoor betaalt u maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering. In een gunstig geval kunt u uw investering binnen vier jaar terugverdienen.

Via een draadloos systeem ziet u op ieder moment wat uw zonnepanelen opbrengen.

Met de Energie Investerings Aftrek (EIA) profiteert u van fiscaal voordeel. Met het gebruik van deze aftrek kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit levert u meteen een belastingvoordeel op.

Verder kan er ook nog gebruik gemaakt worden van de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA). Deze aftrek is weergegeven in een percentage. De hoogte van dit percentage hangt af van het geïnvesteerde bedrag in uw onderneming.

Investering

Tot 2.300
Tussen 2.301 en 56.192
Tussen 56.025 en 104.059
Tussen 104.060 en 312.176

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

0
28%
15.734
15.734 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 104.059

Overstappen naar duurzame energie

Overstappen naar duurzame energie is niet moeilijk. Er wordt eerst onderzocht of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ideaal is een hoek van 35 graden in zuidelijk richting. Daarnaast is het ook van belang onderzoek te doen in de staat van uw dakbedekking en dakconstructie. Is de dakbedekking niet verouderd en toe aan renovatie en is constructie stevig genoeg om het gewicht met de daarbij behorende ballast te dragen. Wij werken hiervoor samen met bouwtechnische dak experts.

Wanneer de situatie optimaal is, dan zijn wij gekwalificeerd om de zonnepanelen op het dak te plaatsen en uw meterkast aan te passen.

Wilt u meer weten over de installatie van zonnepanelen bij u thuis of voor uw bedrijf?