zwakstroom-installaties.

Wat is een zwakstroom-installatie?

Zwakstroominstallaties zijn installaties die werken met een spanning van maximaal 42 Volt.

Het meest simpele voorbeeld van een zwakstroominstallatie is de deurbel. In deze categorie vallen bijvoorbeeld ook:

  • Intercominstallaties
  • Beveiligingsinstallaties
  • Toegangsinstallaties
  • Alarmsystemen
  • Domotica

Door de snel voortgaande ontwikkelingen op het gebied van de automatisering zijn de zwakstroomtechniek steeds meer onmisbaar geworden. In uw woning of bedrijfspand zal u een of meerdere van de hierboven genoemde systemen kunnen aantreffen.

Het aanleggen en installeren hiervan is specialistisch werk. Dit geldt ook voor onderhoud en reparatie van de systemen.

Sels en Glas Elektro heeft die expertise in huis om u hierbij te kunnen helpen.

Zwakstroomtoepassingen maken het leven steeds gemakkelijker. Zo kunt u vanaf uw tablet de beelden van de beveiligingscamera’s van uw woning bekijken of de temperatuur van uw verwarming instellen. Domotica systemen voor de automatisering van de woning worden steeds vaker toegepast. Alle apparatuur en installaties in de woning worden op een centrale computer aangesloten, welke u op afstand met bijvoorbeeld uw smartphone kunt bedienen.

Ook voor de bedrijfspanden zijn er vele toepassingen van zwakstroominstallaties. De levens beschermende brandmeldsystemen, automatische blusinstallaties en gasdetectiesystemen in parkeergarages zijn slechts enkele voorbeelden. Voor een efficiënt centraal beheer van energie in grote bedrijfspanden wordt steeds vaker gebruikgemaakt van gebouwbeheer installaties.

Installatie

Het installeren van zwakstroominstallaties, zoals een inbraakalarm met door-melding naar een alarmcentrale of de installatie van een brandmeldsysteem in uw bedrijfspand, is vakwerk. Wij adviseren u dan ook dit te laten uitvoeren door een expert.

Complete aanleg

Sels en Glas Elektro heeft de expertise in huis om een compleet plan van aanpak te presenteren en te integreren. Wij gaan in alle gevallen eerst met u in gesprek om een juist beeld te krijgen van uw specifieke situatie. Vervolgens presenteren wij een plan van aanpak.

Onderhoud en reparatie

Structureel onderhoud of reparatie bij problemen laat u ook aan ons over. Wij ontzorgen onze klanten van A tot Z. Ook voor krachtstroominstallaties kunt u bij ons terecht. Kijk hier voor meer informatie. 

Heeft u vragen over of interesse in een zwakstroominstallatie? Neem dan contact met ons op.